Wij zijn opzoek naar collega's! Benieuwd? Klik hier

back-button
BLOCKPAGE

Hoeveel kost een huis bouwen

U heeft besloten dat u uw droomhuis wilt laten bouwen. De meest logische vervolgstap is het financiële plaatje op orde krijgen. Want hoeveel kost het om een huis te bouwen? En waar moet u nog meer rekening mee houden? Deze vragen worden met grote regelmaat gesteld. Wij geven u graag een helder beeld van de kosten die u zult maken tijdens het bouwen van uw droom stek.


Kosten huis laten bouwen per m3

Om de prijs van een nieuwbouw huis te berekenen, mag de prijs per kubieke meter (m3) niet vergeten worden. Een gewone woning heeft gemiddeld al snel 500m3. De grootte, het ontwerp en de afwerking spelen hiernaast ook een grote rol in het kostenplaatje. Wilt u een notariswoning laten bouwen of liever een twee-onder-één-kap woning? Dit brengt natuurlijk een ander kostenplaatje met zich mee.  

Advies en bemiddeling

Indien u de kosten van een nieuwbouw huis wilt berekenen, draait het niet alleen om de grond die u koopt. Er komen veel meer tussenstappen bij kijken, waaronder advies en bemiddeling. U heeft een hypotheekadviseur nodig die u helpt bij de hypotheekaanvraag en de bijbehorende verzekeringen. Een hypotheekadviseur kost tussen de € 1.500 en de € 3.000.

Nationale Hypotheek Garantie

Indien u kiest voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG), dan kiest u voor een verantwoorde en betaalbare hypotheek. De bijkomende kosten voor de nieuwbouwwoning die u moet betalen betreft een eenmalig bedrag van 1% van het hypotheekbedrag.

Notaris

Om de prijs voor een nieuwbouw huis te berekenen, wordt de notaris wel eens vergeten in het kostenplaatje. De notaris is nodig voor het opstellen van de hypotheek. Dat kost zo'n €500,-.

Bouwrente en hypotheekrente

De aannemer leent geld voor u om de nieuwbouwwoning te bekostigen. Over deze lening moet u geld betalen. U krijgt dan te maken met een financieringsvergoeding en uitstelrente. Tevens krijgt u te maken met hypotheekrente. Al tijdens de bouw van uw huis moet u rente betalen.

Meerwerk

De kosten van een nieuwbouwwoning lopen vaak hogerop door het meerwerk. U bent vooraf met de aannemer tot een bepaalde prijs gekomen, maar het kan zijn dat u gedurende het proces meer opties wilt.

Hoeveel kost een huis bouwen?

Wilt u berekenen hoeveel het kost om een huis te laten bouwen? De kosten van een nieuwbouw huis berekenen is zo gemakkelijk nog niet. Knaap Maatwoningen helpt u als gespecialiseerd bouwbedrijf in de omgeving van Rotterdam graag verder. We kijken met u mee naar alle fasen bij het realiseren van uw droomhuis; van landelijke villa tot huizen met een moderne bouwstijl. Pas wanneer we volledig weten wat u wenst, kunnen wij een goede indicatie geven van de kosten voor de nieuwbouw woning. Neem vrijblijvend contact met ons op of download onze brochure.