Wij zijn opzoek naar collega's! Benieuwd? Klik hier

back-button
TYPE

Maatwoningen

Een droomhuis dat al uw woonwensen in vervulling laat gaan, betekent niet alleen dat de leefruimte en de indeling optimaal zijn, maar ook dat de stijl van het ontwerp naadloos aansluit op uw smaak. Om u inzicht te geven in de mogelijkheden werkt Knaap Maatwoningen met vijf woonstijlen: landelijk, jaren ’30, klassiek, modern en traditioneel. In onze online maatwoningenwijzer vindt u per stijl tientallen woningen die wij voor andere klanten bouwden of die nog in aanbouw zijn. Laat u inspireren!

 

Als u bouwt met Knaap Maatwoningen, is dat om te wonen zoals ú dat wilt. Daarom mag u ervan uitgaan dat uw nieuwe woning zowel van binnen als van buiten volledig is afgestemd op uw persoonlijke wensen en budget en dat u bij elke keuze vakkundig advies van ons krijgt. Best bijzonder, van uw woning is er straks maar één!

In aanbouw


Landelijk

Landelijk wonen is altijd in de mode. Niet gek, want met deze woonstijl komen sferen als warmte en geborgenheid uitstekend tot hun recht. Een harmonieuze uitstraling wordt bereikt door nauwkeurige toepassing van diverse afwerkmaterialen.


Jaren '30

De architectuur van de jaren ’30 maakt een ware reprise door, die nog altijd gaande is. Volgend op een periode van strakke, haast onpersoonlijke ontwerpen, grijpen veel woningbezitters weer terug op de nostalgische gezelligheid en betrouwbare robuustheid uit de periode van begin 1900, inclusief de bijbehorende details.


Klassiek

Niet voor niets kent de klassieke bouwstijl veel liefhebbers. In deze statige stijl lieten vroeger de vooraanstaande personen uit de gemeenschap hun huis bouwen en nog steeds hebben ze die gezagwekkende uitstraling. Met hun bijzondere combinatie van ingetogen en luxueus herbergen deze woningen vaak alle gemakken die een mens zich maar kan wensen.  


Modern

Het moderne bouwen onderscheidt zich van andere stijlen door ranke detaillering en veelzijdig materiaalgebruik. Ook elementen als verspringende geveldelen en raampartijen in verschillende maten maken dat de moderne stijl vriendelijk oogt. Geen wonder dat veel mensen kiezen voor een moderne woning!  


Traditioneel

De traditionele woonstijl staat voor het archetype vrijstaande woning: een eenvoudig lijnenspel, vaak gecompleteerd met een dwarskap of T-kap. Dit geeft de traditionele woning aan de buitenzijde haar karakteristieke en unieke uitstraling en geeft de bewoners toch alle ruimte om hun eigen woonwensen te realiseren.  


Dijkwoningen

Ligt uw kavel op een dijk, dan ontstaan vele extra mogelijkheden voor de indeling van uw woning. Met een souterrain in de dijk krijgt u er aan tuinzijde immers een verdieping bij. Deze kunt u bijvoorbeeld gebruiken als garage, hobbyruimte, slaapkamer of praktijk aan huis.

Wij realiseerden de afgelopen decennia vele dijkwoningen in de waterrijke provincie Zuid-Holland. U kunt dit specialisme, in allerlei stijlen en groottes, dus met een gerust hart aan ons toevertrouwen.


Twee onder één kap

Laten het bestemmingsplan en de ruimte op uw kavel het toe, dan kunt u overwegen uw woning in een twee-onder-eenkapvariant te laten bouwen. Ook als u met goede vrienden of naaste familieleden dicht bij elkaar wilt gaan wonen, is twee-onder-een-kap de ideale oplossing: u bespaart op de bouwkosten en kunt in elkaars nabijheid verkeren zonder uw zelfstandigheid en privacy op te geven. Ook twee-onder-een-kapwoningen bouwt Knaap Maatwoningen voor u in elke gewenste stijl en afmeting.